Azure emulator și antivirușii – not in love

Încep acest nou blog cu câteva descoperiri din lumea Windows Azure.

Dacă după ce plini de speranță ați apăsat F5 sperând sa vedeți cum rulează local noua voastră aplicație Azure (nimic fancy, doar un sample lab de la MS), nu vă speriați dacă veți vedea că browserul stă și stă și stă, …, mai încarcă un pic de pagină și iarăși stă, în final renunță și aruncă un glorios timeout… Smile

După ce am încercat tot ce se putea încerca am găsit si vinovatul: AVG Antivirus (free edition 2011 v.10.0.1204). Nu e suficient să dezactivez o componentă sau alta (precum resident shield), sau să-i spun să nu scanze folderul in care e proiectul, Visual Studio sau .NET-ul. Singura soluție e cea drastică: Tools/Advanced/Temporarily disable AVG protection, după care aplicația va rula fericită în emulator și în debugger.
Pe ghicite, aș zice că probbail AVG-ul scanează și modifică usor vreun fișier creat de aplicație, worker process-ul se tot restartează sau unul din cei doi vrea să obtină access exclusiv la vreun fișier și se ajunge la un deadlock..

Ca începator în ale Azure-ului nu știu dacă e documentată undeva problema asta, sau dacă scrie undeva la Microsoft pe site cum trebuie configurat antivirusul pentru a putea face debug în emulator la o aplicație Azure – la un search pe Google nu am gasit mai nimic..

This entry was posted in .NET, Azure and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s